Engagera dig för klimatet och naturen!

Det var min granne Anna Lisa som sa att: ”Du som är så intresserad av naturen måste ju gå med i Naturskyddsföreningen!” Så fick det bli och sedan dess, i början av 1970-talet, har jag varit medlem i föreningen.
Min granne Anna Lisa sa inte att: ”Du som är så intresserad av miljöfrågor …” eller ”Du som är så engagerad i klimatkrisen …” eller ”Du som tycker att överkonsumtionen är ett så stort problem. …”.
Nej det var naturintresset som det hängde på. På den tiden. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och nu är intresset för naturen alltmer kopplat till engagemang också för en hållbar utveckling, minskade koldioxidutsläpp och så vidare och så vidare….
Det krisar och knakar nästan i varje vrå av vårt jordklot. Vad som händer med livet på planeten hänger mycket ihop med vad vi människor hittar på.
Just det, att hitta på saker, kan du som medlem göra i Naturskyddsföreningen. Bläddra i programmet och se! Häng sedan med och lyssna på ugglor. Gå tillsammans med andra i Risvedens gammelskogar eller slå med lie. Lär dig om våtmarkernas betydelse för klimatet eller skriv en insändare till lokaltidningen. Häng med ut på Mjörn med ångbåten Herbert eller delta i någon av våra grupper som sysslar med granskning av kommunala planer eller bevarande av gammelskog eller ta ett arbetspass vid stugan i Brobacka.
Eller kanske både och!
När jag nu tar över ordförandeklubban för Naturskyddsföreningen i Alingsås, Bjärke, Hemsjö Ödenäs från Anna Hansson (Tack Anna för 5 engagerade år!) är det med stolthet jag bläddrar i vårt programblad. Det händer en hel del.
Jag får tillsammans med styrelsen hälsa dig som medlem välkommen att delta i vår verksamhet.

Hoppas vi ses!

Mats Andersson