Klimatmanifestation vid Speakers Corner, Lilla Torget 16 sept.

Nu har du chansen att ta ställning och visa var du står i klimatfrågan!
Vik Lördagen den 16 september och kom på klimatgruppens möte kl 12–13 vid Speakers Corner, Lilla torget. Tal av Gunilla Rödström, musik och texter om vårt förhållande till naturen.
Trots all kunskap om klimatförändringarna och FN:s senaste klimatrapport som säger att vi har en sista chans att rädda vår planet från irreparabla skador om vi fram till 2030 kraftigt minskar de fossila utsläppen.
Trots detta planerar flera länder att bygga ut och starta nya oljekällor, Norges Breidablikkfältet och Storbritanniens nya oljefält, Rosebanks, båda belägna i Nordsjön. USA har gett klartecken att borra efter olja i Alaska.
Som bekant agerar vår egen regering tvärtemot all logik och kunskap.
Det brådskar, därför har ett 30-tal grupper och rörelser startat ett nätverk för att arbeta tillsammans för klimatet och social rättvisa. De bjuder in till ”Action week för social- och klimaträttvisa” infaller mellan 15:e och 22:a september. Vårt bidrag i Alingsås klimatgrupp blir mötet ovan.